4 almindelige, men let løselige problemer i romatiske forhold

Ligeså forskellige som ethvert lykkeligt pars forhold kan være, har alle forhold også visse løselige – såvel som uløselige – problemer. 

Efter min mening handler nogle af de mest almindelige og løselige problemer i forhold om konflikter med teknologi, stress fra arbejde, penge og husholdsningsopgaver.

For at et ægte bånd kan blomstre og blive dybere, er parterne i forholdet nødt til at undergå og udføre visse følelsesmæssige opgaver sammen. Dette skaber en rig forståelse mellem parret. Et forhold trives med en gensidig forståelse, så længe begge parter ønsker at føle sig trygge i den. 

Hvis disse opgaver ikke realiseres, føler parterne sig ikke længere trygge ved hinanden, når livet bliver kaotisk. I stedet får de livets kaos til at virke endnu mere intenst. 

Her vil jeg dele fire af de mest almindelige udfordringer, som par står over for, såvel som nogle praktiske råd til effektiv håndtering af dem. 

At frakoble sig fra forstyrrelser

I denne teknologiske tidsalder, hvor vi opmærksomhed forsvinder så let, er opretholdelse af meningsfuldt, følelsesmæssig forbindelse og intimitet blevet svært for mange par.

Overvej et øjeblik:

Hvor lang tid, tror du, at par bruger eller bør bruge på at tale med hinanden?

I en undersøgelse foretaget på unge par, der bor i L.A., blev den gennemsnitlige tid, som parterne deltog i ansigt-til-ansigt samtale chokerende nok kun til 35 minutter om ugen!

For at gøre det hele værre blev det meste af tiden brugt på at diskutere ærinder og menialt ansvar – i stedet for det faktiske forhold! At sætte dit forhold på andenpladsen vil gøre jer begge ensomme.

Der findes selvfølgelig et væld af kommunikationsspørgsmål, men et fælles et i den verden, som vi lever i i dag, er vores digitale enheder. Med alle de meddelelser og ting, som vi skal reagere på og svare på, er vi blevet distraheret fra den virkelige forbindelse, der findes lige foran os. 

Løsningen:

Hvis din partner udtrykker, at du er mere fokuseret på din telefon end på dit forhold, er det ikke et problem, som du bare skal feje under gulvtæppet (selv hvis du ikke er enig i det). Overvej at sætte jer sammen og finde på en slags “teknologiaftale”. Måske kan det involvere en regel om, at I begge ikke tjekker e-mails, beskeder eller sociale medier på bestemte tidspunkter af dagen – for eksempel date night eller ved aftensmaden. Forpligt dig på at bruge denne tid på at tale, indhente det tabte og forbinde jer til hinanden. Sørg for at denne aftale er retfærdig og god for begge parter. 

At tage arbejdspres med hjem

Lad os sige, at Sarah og Mike er et par, der har været i et forhold i et par år. Sarah har en massiv deadline næste dag, og hun ved, at hun kommer til at være oppe sent den aften. Da hun kommer hjem fra arbejde, finder hun ud af, at Mike (fejlagtigt) har flyttet alle hendes omhyggeligt organiserede noter til en stor, rodet bunke. Hun bliver vred og går amok på ham. 

Mike, der også har en chef fra helvede, og som har haft en meget frustrerende dag på arbejdet, kommer hjem og finder ud af, at køleskabet næsten er tomt, og der kun er et par stykker pizza fra dagen før. Han bliver vred og spørger om, hvorfor hun ikke har handlet ind, som hun lovede. 

De råber begge på samme tid: “Hvad fanden er der i vejen med dig?”

Det rigtige spørgsmål, som de burde stille hinanden, er: “Hvad fanden er der i vejen med os?”.

De lever med det typiske eksempel på, at man bringer arbejdspres med hjem, og de tillader det at sabotere deres forhold. 

Løsningen: 

Hvis du er ved at gå amok og bliver irriteret af noget, som din partner gør, skal du anerkende det og acceptere, at dine følelser sandsynligvis kommer fra et andet sted end blot din partner.

Hvis din partner er uhøflig over for dig, skal du ikke tage det personligt! Lad det gå og forstå, at de sandsynligvis bare har haft en dårlig dag. Reagerer du på det, vil det nok blot gøre det værre.

Endnu bedre – brug dette som en mulighed til at dekomprimere dig selv, før du prøver at genoprette forbindelsen med dem. Gå i træningscenter, ud at løbe, eller gå udenfor at meditere!

Uanset hvilket ritual eller aktivitet, der virker for dig, vil få dig til at blive mere rolig, og du er nu “klar” til at genoprette forbindelsen til din partner. Sæt dig ned med din partner; udtryk højde- og lavpunkterne ved din dag og din følelsesmæssige tilstand. Tilbyd et forstående og støttende rum til din partner.

Planlægning af en tidsblokering eller en “udluftningssession” vil hjælpe med at forhindre udslip af stress fra hverdagen, der kan ødelægge dit forhold!

Penge

Penge er ansvarlig for et af mest almindelige konfliktområder i et ægteskab. Dette kan involvere at finde ud af, hvordan penge bruges, eller hvordan de spares op til ting, der virkelig betyder noget.

Uanset om din bankkonto er fuldt, eller om du har det svært sidst på måneden, er der helt sikkert konflikter om penge før eller siden. Dette er fordi (så fucked up som verden er); penge kan være symbolisk på vores følelsesmæssige behov. At finde en måde at balancere de følelsesmæssige realiteter kan være hårdt arbejde for ethvert forhold, da følelser omkring penge er meget personligt. 

Løsningen:

Nyhed: de fleste skænderier omkring penge handler faktisk slet ikke om penge…

Find ud af hvad penge faktisk betyder for dig, for at finde ud af, hvad problemet faktisk er.

Før du skaber et budget, skal I mødes og have en seriøs, konstruktiv samtale omkring penge, hvor I diskuterer eventuelle økonomiske problemer. Gå derefter videre til at prioritere udgifterne og lav en plan for, hvordan I sammen skaber fuldstændig økonomisk frihed. 

Husholdningsarbejde

Når en part begynder at føle som om, at de laver det meste af husholdningsarbejdet, kan problemer dukke op, som kan have en betydning for mange forskellige aspekter af forholdet. Den ene part kan måske føle sig respektløst behandlet og ikke støttet, hvilket fører til et harmt og utilfredsstillende forhold.

Husk at det er det 21. århundrede, og for det meste har begge parter et fuldtidsjob, så ethvert bullshit med “kønsroller” eller sterotyper går ikke. 

Løsningen:

Hold et “møde” omkring husholdningsarbejde, hvor I opdeler pligter på en måde, der føles fair for jer begge. Skriv det på en liste og sæt den på køleskabet! Brug denne liste til at tale om, hvordan tingene på nuværende tidspunkt fungerer, og hvordan I ønsker, at tingene skal foregå.

Fun fact: I følge Dr. John Gottman, “kvinder finder en mands villighed til at udføre husholdningsarbejde ekstremt erotisk.” Når en mand gør sin del for at holde opretholde sine huslige pligter, rapporterer begge parter om et mere opfyldende forhold end forhold, hvor manden ikke gør.

Afsluttende tanker

Som du kan se, har alle løsningerne på disse problemer et fælles punkt:

Kommunikation.

Vær opmærksom på disse “problemer” og ødelæg dem, før de ødelægger deres forhold!

RELATEREDE ARTIKLER