Besluitvorming in relaties: 3 kernprincipes

Als je ooit een beslissing hebt moeten nemen (hoe groot of klein ook) met je partner, dan zou je weten dat het geen gemakkelijke prestatie is! Maar waarom is het zo’n strijd?

Als je het echte Bachelor-Life-leven hebt, zijn je beslissingen uitsluitend van jou. Ze vereisen alleen uw eigen goedkeuring en hebben meestal minimale impact op anderen (of althans dat is wat u zou willen denken, meestal!)

Aan de andere kant van het spectrum, wanneer je jezelf in een geëngageerde relatie bevindt, vereisen beslissingen die worden genomen, buy-in van beide partners. Uiteindelijk hebben de meeste beslissingen die u maakt een impact op uw partner.

Beslissingen: vrijgezel versus koppel

Wanneer twee mensen een relatie beginnen, daalt het aantal beslissingen dat ze zelf maken aanzienlijk, omdat hun respectieve beslissings kringen elkaar overlappen. Dit                        is niet noodzakelijkerwijs omdat al deze beslissingen moeten worden genomen       samen, maar heeft meer te maken met het feit dat bijna alle individuele beslissingen die je neemt in een relatie                   een impact zullen hebben op je belangrijke andere.

Om een gezonde omgeving voor een relatie te bevorderen, moet elke partner bij het nemen van een beslissing rekening houden met zijn of haar echtgenoot.

Natuurlijk, de mate waarin zowel uw beslissings kring overlappen met elkaar is naar eigen goeddunken, en dit verschilt van het ene paar naar het andere.

De bottom line is dat hoe meer beslissingen een paar is in staat om met succes te delen, of op zijn minst weten van de anderen ‘ mening over, de betere dingen zullen zijn!

Als een of beide partijen een buitensporig aantal autonome besluiten nemen; dan, op een bepaald moment, zullen de dingen beginnen te ineenstorting.

Een gemeenschappelijke strijd met besluitvorming

Voor veel mensen kan de “ideale relatie” (in hun hoofd) een zijn waar de twee cirkels gescheiden zijn, helemaal niet overlappen.

Het probleem is echter dat dit soort ideaal niet verenigbaar is met een volledig geëngageerde relatie.

Dus, vaak, ondanks een sterke wil om een relatie te laten werken en manieren te vinden om dingen te verbeteren, kan één persoon niet in staat zijn om hun verlangen naar ultieme vrijheid te laten gaan, het kiezen om de relatie te beëindigen.

Hoe besluitvorming verbinding en vertrouwen opbouwt

Gelukkig is dit niet het lot van elke relatie! Er zijn ook veel koppels die ik heb ondervonden die eerder voornamelijk eenzijdige beslissingen maakten, maar die in staat waren om een stap terug te doen, opnieuw te evalueren, hun gedrag te corrigeren en de relatie te redden!

Ik kan echt niet genoeg benadrukken hoe belangrijk de besluitvorming in relaties is voor de algehele gezondheid van het partnerschap. Elke beslissing die u, als koppel, daadwerkelijk samen maakt, brengt u dichter bij elkaar. Het verdiept de verbinding en verhoogt de hoeveelheid vertrouwen die u voor elkaar hebt. Het creëert een gevoel van geruststelling dat ze elkaars behoeften altijd op hetzelfde niveau zetten-zo niet boven-zelf.

Wanneer je begint te opereren alsof de behoeften van je partner je eigen behoeften zijn en je verantwoordelijkheid neemt voor hoe je acties ze kunnen voelen, dan heb je een echt geëvolueerd en duurzaam niveau van je relatie bereikt.

De drie kernbeginselen voor gezamenlijke besluitvorming

Dus, voordat je op het punt komt waar je klaar bent om al deze beslissingen als een paar te maken, zijn er drie belangrijke principes die je tijdens het proces moet omarmen als je met succes actie wilt ondernemen.

Nummer één is communicatie. Het is van vitaal belang dat u elkaars perspectief begrijpt. Hoe ziet uw partner dingen? Raak in hun hersenen; praat met hen; Stel ze vragen! Laat ze je vertellen wat ze zien en wat ze geloven dat ze waar zijn. Maak het hen bekend dat je echt waarde hecht aan hun inbreng en dat het sterk bijdraagt aan de uiteindelijke beslissing en het resultaat.

Nummer twee is respect. Als het gaat om uw partner het maken van zijn of haar eigen persoonlijke beslissingen (met andere woorden, beslissingen die niet rechtstreeks verband houden met uw relatie), moet u openlijk en volledig respecteren hun keuze en hun oordeel, waardoor ze de vrijheid om te slagen of niet vanzelf.

En nummer drie is betrouwbaarheid. Dit is van toepassing op uw eigen persoonlijke beslissingen-u moet consequent uw partner laten zien dat u zelf goede beslissingen nemen.

Zolang je aan deze drie idealen blijft vasthouden, lijdt het geen twijfel dat je relatie zal bloeien en sterker wordt!

De persoonlijke beslissingen die we nemen bepalen waar we ons in dit leven bevinden. Vaak zijn het deze beslissingen die het verschil uitmaken tussen succes en mislukking. Hieruit volgt dat de besluitvorming even belangrijk is om te bepalen waar we in onze betrekkingen eindigen.

Het is onvermijdelijk dat we een paar moeilijke tijden met onze partner op een bepaald punt of een andere gaan, en als dat gebeurt, dring ik er bij u op aan deze eenvoudige mantra te onthouden:

Ik respecteer je beslissingen, mijn beslissingen zijn betrouwbaar en ik communiceer door middel van onze beslissingen.     “”        

Succes zal natuurlijk volgen.

GERELATEERDE ARTIKELEN
4 felles, men lett løsbar, problemer i romantiske forhold
De sleutels tot het ontsluiten van een bevredigende relatie