Nøklene til å låse opp et tilfredsstillende forhold

La oss være ærlige, når det gjelder forhold, mange av oss er bare improviserer. I utgangspunktet er vi blåst bort av euforisk spell som elsker kaster på oss, men som vi overgangen til grind i hverdagen, kan personlig bagasje begynner å sive inn… Kanskje våre følelser blir skadet, kanskje vi følelsesmessig trekke, kanskje vi skaper unødvendige konflikter, kanskje våre mestring mekanismer er utdaterte, og kanskje vi bare følelsen vanlig kjedelig! Poenget er: å skape og fremme en gledelig og sunt forhold er ingen enkel prestasjon.

Mange vil bli glad for å vite at det er et voksende felt av forskning som er stadig solid veiledning i vaner av den sunneste og lykkeligste partnerskap-samt hvordan du kan lagre noen sliter forhold!

Til syvende og sist, vitenskapen, eller «svar», kommer bak romantiske relasjoner ned til en crux av leksjoner som er enkle, åpenbare, og vanskelig å mestre (ja, alt på samme tid!) Disse inkluderer: en sterk emosjonell forbindelse, positivitet og empati.

La oss finne ut mer…

Opprettholde en sterk emosjonell tilkobling

Emosjonell respons kan anses som noe av avgjørende betydning. I alt arbeidet som gjøres på utviklings-og sosialpsykologi gjennom årene, er dette den ene tingen som skiller seg ut i hemmeligheten til kjærlige forhold; å holde dem solide og levende, og å falle forelsket igjen og igjen.

Enkelt sagt, er responsen om å sende ut et signal, og at den andre personen svare tilbake til det. I kjærlighet er det brennende spørsmålet til syvende og sist: «er du her for meg?» Det handler ikke bare om å være en venn og hjelpe til med husarbeid rundt i huset; Det handler om emosjonelle synkron og bor innstilt på med hverandre.

Hver part i et partnerskap har sine forskjeller; Det er naturlig. Men det som gjør par ulykkelige, er når de opplever og følelsesmessige frakobling – ute av stand til å finne trygghet eller en trygg havn i den andre personen.

Kritikk og avvisning kan være ekstremt plagsom, og er ofte matchet med uttak og defensiveness.

For å fremme følelsesmessig respons mellom partnere, par trenger å bånd ved hjelp av samtaler som eksplisitt uttrykker deres behov og styre klar av kritikk. Ektepar må aktivt lære og øve på å snakke om følelser på måter som hjelper til med å bringe partneren nærmere.

Holde ting positive

Emosjonelle løsrivelse kan lett skje i ethvert forhold når par er ikke fremme et miljø av, eller gjøre ting som skaper, positivitet. Når du tillater at dette skal skje, folk begynner å føle at de bare fortsette å bevege seg videre og videre fra hverandre, til et punkt der de knapt kjenner hverandre lenger.

Jeg er sikker på at vi alle vet den gamle sier at noen ganger «det er de små tingene som teller mest.» Dette er sant-og disse små ting bør gjøres, ofte! Forskning tyder på at par må engasjere seg i små, rutinemessige kontaktpunkter som viser takknemlighet.

Et flott sted å begynne er å finne måter å kompliment partneren din på daglig basis. Dette kan være gjennom å uttrykke din takknemlighet for noe de kunne ha gjort, eller direkte og spesifikt fortelle dem hva du liker med dem-og bli kreativ! To fordelaktige pluss-sider kan oppnås gjennom denne øvelsen-for det første vil partneren din føle seg validert og generelt godt om seg selv eller seg selv; og for det andre, vil du bli stadig påminnet om hvorfor du kom til å være med dem i første omgang!

Du trenger å lytte til hjernen din, ikke bare hjertet ditt

Når det gjelder hjernen og kjærligheten, har biologiske antropologer funnet (etter å sette folk inn i en hjerne Scanner), at det er trekjerne nevrokjemiske komponenter som finnes i mennesker som rapporterer høy forholdet tilfredshet. Disse inkluderer: praktisere empati, kontrollerende ens følelser og stress nivåer, og opprettholde positive synspunkter om partneren sin.

I et autentisk gledesfylt forhold, vil partnerne gjøre en felles innsats for å føle med hverandre-forstå hverandres perspektiver, snarere enn alltid bare prøver å være «riktig».

Kontrollere stress og følelser koker ned til et grunnleggende begrep: Observer hva som skjer, men ikke reagerer!

Hvis du virkelig føler at dritten kommer til å treffe viften, ta et tidsavbrudd ved å gå til gym, lese en bok, eller ringe en venn-noe som vil hjelpe styre deg av veien til ødeleggelse.

Holde et positivt syn på partneren din i utgangspunktet bare innebærer å redusere tiden som du tilbringer bolig på alle de negative sidene ved forholdet. Det er vanlig kunnskap som ingen er perfekt, men hvis du ønsker en velstående forhold, må du komme til et punkt der du kan overse disse tingene i partneren din, glemme de sårende ting som ble sagt i varmen i øyeblikket; bare fokusere på hva som er veldig viktig. Dette er flott for sinnet, kropp, sjel og forhold!

Lykkeligere Forhold = lykkeligere liv

På slutten av dagen, vil kvaliteten på dine romantiske forhold diktere kvaliteten på livet ditt. Great relasjoner er ikke bare bare lykkeligere og mer behagelig; Når vi vet hvordan å helbrede forholdet og holde det stramme bånd, gjør de oss mer motstandsdyktige enn noensinne. Ingen klisjeer her-ekte kjærlighet virkelig gjør oss sterkere; Det er fysiologi! Forbindelse med mennesker som elsker og verdsetter oss for hvem vi er er vårt eneste sikkerhetsnett i livet.

RELATERTE ARTIKLER
4 felles, men lett løsbar, problemer i romantiske forhold
Beslutningstaking i forhold: 3 kjerneprinsipper