De sleutels tot het ontsluiten van een bevredigende relatie

Laten we eerlijk zijn, als het gaat om relaties, veel van ons zijn gewoon improviseer. In eerste instantie worden we weggeblazen door de euforische spreuk die liefde werpt op ons, maar als we overstappen naar de sleur van het dagelijks leven, kan persoonlijke bagage beginnen te sijpelen in… Misschien raken onze gevoelens gewond, misschien trekken we ons emotioneel uit, misschien maken we onnodig conflict, misschien zijn onze omgaan-mechanismen gedateerd, en misschien voelen we ons gewoon verveeld! De bottom line is: het creëren en bevorderen van een vrolijke en gezonde relatie is geen gemakkelijke prestatie.

Veel mensen zullen blij zijn om te weten dat er een groeiend gebied van onderzoek dat is steeds meer solide begeleiding in de gewoonten van de gezondste en gelukkigste partnerschappen-evenals hoe je elke worstelende relatie op te slaan!

Uiteindelijk komt de wetenschap, of “antwoord”, achter romantische relaties neer op een kern van lessen die eenvoudig, duidelijk en moeilijk te beheersen zijn (Ja, allemaal op hetzelfde moment!) Deze omvatten: een sterke emotionele verbinding, positiviteit, en empathie.

Laten we meer te weten komen…

Een sterke emotionele connectie onderhouden

Emotionele responsiviteit kan worden beschouwd als iets van cruciaal belang. In al het werk dat is verricht op het gebied van ontwikkelings-en sociale psychologie door de jaren heen, is dit het enige dat opvalt in het geheim van liefdevolle relaties; om ze solide en levendig te houden en steeds weer verliefd te worden.

Simpel gezegd, de responsiviteit gaat over het verzenden van een signaal en het hebben van de andere persoon terug te reageren op het. In de liefde is de brandende vraag uiteindelijk: “bent u hier voor mij?” Het gaat er niet alleen om een vriend te zijn en te helpen met klusjes rond het huis; het gaat om emotionele synchroniciteit en met elkaar in de gaten blijven.

Elke partij in een partnerschap heeft hun verschillen; het is natuurlijk. Maar wat het paar ongelukkig maakt, is wanneer ze ervaren en emotionele ontkoppeling-niet in staat om veiligheid of een veilige haven binnen de andere persoon te vinden.

Kritiek en afwijzing kunnen zeer schrijnende zijn en zijn vaak gekoppeld aan terugtrekking en defensiviteit.

Om emotionele responsiviteit tussen partners te bevorderen, moeten koppels een band leggen door middel van gesprekken die expliciet hun behoeften uitdrukken en vrij van kritiek sturen. Koppels moeten actief leren en oefenen hoe te praten over gevoelens op manieren die helpen bij het brengen van hun partner dichterbij.

Dingen positief houden

Emotionele terugtrekking kan gemakkelijk gebeuren in elke relatie wanneer koppels niet het stimuleren van een omgeving van, of het doen van dingen die creëren, positiviteit. Als je dit toestaat, beginnen mensen te voelen alsof ze gewoon verder uit elkaar blijven bewegen, tot het punt waar ze elkaar nauwelijks meer kennen.

Ik weet zeker dat we allemaal het eeuwenoude gezegde kennen dat soms “het zijn de kleine dingen die het meest tellen.” Dit is waar-en deze kleine dingen moeten worden gedaan, vaak! Onderzoek suggereert dat koppels moeten deelnemen aan kleine, routinematige contactpunten die blijk geven van waardering.

Een geweldige plek om te beginnen is het vinden van manieren om uw partner te complimenteren op een dagelijkse basis. Dit kan zijn door je waardering uit te spreken voor iets wat ze misschien hebben gedaan, of direct en specifiek te vertellen wat je leuk vindt aan hen-en creatief te worden! Twee voordelige plus-sides kunnen worden bereikt door deze oefening-ten eerste zal uw partner zich gevalideerd en over het algemeen goed voelen over zichzelf; en ten tweede wordt u voortdurend herinnerd aan de reden waarom u in de eerste plaats bij hen bent gekomen!

Je moet naar je brein luisteren, niet alleen je hart

Als het gaat om de hersenen en de liefde, biologische antropologen hebben gevonden (na het zetten van mensen in een hersen scanner), dat er drie kern neurochemical componenten die zijn gevonden in mensen die hoge relatietevredenheid rapporteren. Deze omvatten: het beoefenen van empathie, het beheersen van iemands emoties en stress niveaus, en het handhaven van positieve standpunten over hun partner.

In een authentiek vrolijke relatie zullen partners een gezamenlijke inspanning leveren om met elkaar samen te leven – elkaars perspectieven te begrijpen, in plaats van altijd gewoon “goed” te proberen.

Het beheersen van uw stress en emoties komt neer op een basisconcept: Observeer wat er gebeurt, maar reageer niet!

Als je echt het gevoel hebt dat de de fan gaat raken, neem dan een time-out door naar de sportschool te gaan, een boek te lezen of een vriend te bellen-alles wat je zal helpen om je van het pad van vernietiging te sturen.

Het houden van een positief beeld over uw partner is in principe alleen maar het verminderen van de hoeveelheid tijd die u besteedt aan alle negatieve aspecten van uw relatie. Het is algemeen bekend dat niemand perfect is, maar als je een welvarende relatie wilt, moet je naar het punt gaan waar je die dingen in je partner vergeten, waarbij je vergeet over de kwetsende dingen die in de hitte van het moment werden gezegd; gewoon focussen op wat echt belangrijk is. Dit is geweldig voor de geest, lichaam, ziel en relatie!

Gelukkiger relatie = gelukkiger leven

Aan het eind van de dag zal de kwaliteit van je romantische relaties bepalend zijn voor de kwaliteit van je leven. Grote relaties zijn niet alleen gelukkiger en aangenamer; Als we de relatie weten te genezen en die strakke band te behouden, maken ze ons veerkrachtiger dan ooit. Geen clichés hier – ware liefde maakt ons echt sterker; het is fysiologie! Connectie met mensen die ons liefhebben en waarderen voor wie we zijn, is ons enige vangnet in het leven.

GERELATEERDE ARTIKELEN
Besluitvorming in relaties: 3 kernprincipes
4 felles, men lett løsbar, problemer i romantiske forhold