FAQ-nn

Ofte stilte spørsmål

I denne delen finner du de vanligste spørsmålene om nettdating generelt, og vår sammenligningsside. Vi håper du synes informasjonen er nyttig. Dersom du har flere spørsmål, ikke nøl med å ta kontakt via e-postadressen nedenfor.

Hvorfor nettdating?

Hva er viktig å tenke på når man velger en datingside?

Hvordan ivaretar man best personvern og egen sikkerhet?

Hva burde budsjettet mitt være når jeg begynner med nettdating?

Hva bør man gjøre og abolutt ikke gjøre, når man dater på nett?

Jeg finner ikke spørsmålet mitt her – hva gjør jeg?

Hvorfor nettdating?

Mange spør oss «hvorfor burde jeg prøve nettdating?». Et enkelt svar er «fordi det er en morsom og enkel måte å møte nye mennesker på». Likevel er det fra vårt ståsted slik at det er spørsmålet det er noe galt med i utgangspunktet. Vår erfaring er at folk ikke helt og fullt forstår hva nettdating handler om, og hvor mange tilbydere og fora som finnes. Datingsider forsøker å koble likesinnede mennesker slik at de kan finne nye venner, dater, partnere eller uforpliktende kontakter. Internett hjelper deg med å søke i en større radius og gir deg verktøyene (chat, videoanrop etc.) som gjør søket mer gøy. Nettdating er det du gjør det til – akkurat som i hverdagen når du går ut med venner i en bar for å møte nye folk. Så, «hvorfor nettdating?» Det er en måte å finne nye venner, dater eller partnere, og kan være utrolig gøy.

Hva er viktig å tenke på når man velger en datingside?

Dette spørsmålet må sees i sammenheng med svaret fra «Hvorfor nettdating?». Det er veldig viktig at du definerer hva du faktisk ser etter. Det finnes tusenvis av datingsider der ute. En god start er å spørre deg selv om du er ute etter en enkelt, morsom date, eller en partner i et langvarig forhold. Selv om grensene kan være utydelige, er det store forskjeller mellom plattformene. I en fløy har du rene datingsider (eller til og med for uforpliktende dating), med tusenvis av profiler du kan bla gjennom, og i den andre fløyen såkalte matchmakingsider, som hjelper deg med å finne den perfekte partneren for deg, og din framtidige ektemann eller -kvinne. Les våre anmeldelser av de ulike datingsidene for å finne ut hvem som tilbyr hva.

Hvordan ivaretar man best personvern og egen sikkerhet?

Det er to viktige faktorer når det er snakk om «sikkerhet». Det ene er personvern, hvilket inkluderer din e-postadresse, navn, din betalingsinfo og annet rundt din personlige info. Les alltid brukervilkårene til siden før du registrerer deg. Hvis du ikke finner noen brukervilkår, bør varselslampene ringe og du burde ikke registrere deg. Legg merke til at nettsiden respekterer norsk lovgivning og forteller deg i detalj hvilke personvernbetingelser som gjelder. Standarden er at det eksplisitt burde stå at ingen av din personlige informasjon vil bli delt med tredjepart, uten din tillatelse.

Den andre viktige faktoren er din personlige sikkerhet. Her anbefaler vi at du tar samme forbehold som når du møter folk ellers. Selv om datingsider generelt er trygge, finnes det folk som prøver å utnytte andre på ulike vis, eller som rett og slett ikke er særlig hyggelige. Bruk sunn fornuft. Et par kjøreregler inkluderer: å møtes på et offentlig sted under den første daten, fortell venner eller familie at du er i kontakt med noen og vær forsiktig med å gi ut personlige opplysninger til nye kontakter.

Hva burde budsjettet mitt være når jeg begynner med nettdating?

Det finnes mange ulike alternativ, helt fra 100 % gratis datingsider til betalingssider med månedlige kostnader opptil 500 kr. Hva du enn velger kommer an på dine preferanser. Som nevnt ovenfor, finnes det mennesker som er ute etter å utnytte noen, og på betalingssider har de oftere systemer for å oppdage svindlere og skape et mer seriøst forum.

Hva bør man gjøre og abolutt ikke gjøre, når man dater på nett?

Vi anbefaler definitivt å last opp et fint og interessant bilde av deg selv. Dette er den beste måten å komme i kontakt med andre på, da et hyggelig vilde umiddelbart skaper interesse omkring din profil og for deg som person. I tillegg bør du være ærlig når du beskriver deg selv, selv om det kan være fristende å pynte på sannheten. Det er ikke særlig morsomt og skaper problemer for begge sider. Vær deg selv og du skal se at du finner noen likesinnede.

Vi synes også at det er best å være direkte, men uten å formærme eller såre noen. Med dette mener vi at du kan få beundrere som ikke står til dine forventninger. Det er realt og ok å fortelle andre dette på en høflig måte. Det er derimot absolutt ikke akseptabelt å være frekk.

Jeg finner ikke spørsmålet mitt her – hva gjør jeg?

Du kan gjerne kontakte oss hvis du har noen spørsmål du ikke finner svar på under «Ofte stilte spørsmål»:

E-mail: mail@compado.com

Det kan ta noe tid før vi svarer på din henvendelse.